uk

Як комерціалізувати інтелектуальну власність: відбувся круглий стіл на тему ІР (intellectual property) політики

Нещодавно завершився  дводенний марафон IP&I: як комерціалізувати інтелектуальну власність.

«МОН найближчим часом робитиме перегляд пріоритетних напрямів науки та інноваційної діяльності з метою наближення до того, що потрібно реальному сектору економіки: приватному і державному. Наука не може бути відірвана від потреб країни. Для цього важливими також є модернізація та розвиток дослідницької та інноваційної інфраструктури», – зазначила заступниця генерального директора, керівниця експертної групи з питань моніторингу і оцінювання наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності директорату науки та інновацій МОН Дар’я Чайка.

Захід, що організував Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, тривав 16 годин. Під час круглого столу були проведені виступи, панельні дискусії, колективні обговорення. Тут працювали 26 промовців, 6 фасилітаторів в групах.

Представники Міністерства економіки УкраїниМіністерства оборони УкраїниМіністерства освіти і науки України зустрітися офлайн для плідної дискусії та нетворкінгу в iHUB, інноваційної екосистеми та Ukrainian Startup Fund, провідних університетів та наукових установ.

Своєю чергою Оксана Крукевич, керівниця експертної групи з питань розвитку інновацій директорату науки та інновацій Міністерства освіти і науки України взяла участь у марафоні з темою «Взаємодія науки та бізнесу: інструменти та можливості».

Під час доповіді представили нормативні передумови розвитку інноваційної екосистеми, фінансові, цифрові та інформаційно-комунікаційні інструменти для підтримки взаємодії науки та бізнесу.

Читайте також: