uk

Відбулося апробаційне проведення єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) за спеціальністю 125 Кібербезпека для бакалаврів

Сьогодні, 16 травня 2023 року, відбулося апробаційне проведення єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) за спеціальністю 125 Кібербезпека на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти.

Апробаційне ЄДКІ у формі онлайн-тестування проводилося в комп’ютерних класах закладів освіти під контролем зовнішніх представників (прокторів). Іспит адміністрували дистанційно, кожний клас був під постійним відеоспостереженням, – в чому мав змогу впевнитися Олег Шаров генеральний директор Директорату фахової передвищої, вищої освіти. У ЄДКІ взяли участь понад 1500 осіб 45 закладів вищої освіти, розташованих у 17 містах України. Явка здобувачів – майже 80 %. Це свідчить про свідомість і високу відповідальність майбутніх фахівців.

Процедуру контролю забезпечили 130 прокторів. Здобувачам надали можливість складати ЄДКІ як у ЗВО за місцем навчання, так і в наближеному до місця проживання/тимчасового перебування закладу освіти.

ЄДКІ тривало 120 хвилин і містило 100 тестових завдань. Результати апробації дозволять оцінити тестові завдання, стан підготовки здобувачів зі спеціальності та згодом впровадити ЄДКІ у 2024 році як обов’язкову форму атестації здобувачів зі спеціальності 125 Кібербезпека на першому (бакалаврському) рівні.

Читайте також: