uk

Достовірні й офіційні результати НМТ оголосять до 28 червня

Офіційні результати основної сесії НМТ буде розміщено в персональних кабінетах учасників до 28 червня, оскільки технологія визначення результатів тестування передбачає додатковий аналіз усіх робіт вступників.

Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти, реагуючи на запити учасників тестування щодо коректності відображення результатів тестовою платформою відразу після складання тесту.

В УЦОЯО наголошують: через високу швидкість автоматизованого накладання ключів відповідей окремі з них могли бути обліковані некоректно, відповідно інформацію про них не було відображено на екрані.

Зважаючи на це, результати, автоматично відображені платформою на екрані після завершення учасником тесту, можуть різнитися від офіційних результатів, які будуть розміщені в персональних кабінетах.

Окрім того, технологією визначення результатів НМТ передбачений окремий етап, під час якого здійснюється обробка, повторна перевірка і докладний аналіз усіх наданих відповідей учасників кожної сесії тестування.

Наразі фахівцями УЦОЯО вже установлено, що після завершення тесту з історії України учасники окремих сесій НМТ на екранах своїх персональних комп’ютерів бачили неправильно відображену платформою кількість набраних ними тестових балів за правильно виконані завдання.

«Всі правильно надані ними відповіді з історії України буде зараховано. Офіційну інформацію щодо результатів основної сесії НМТ буде розміщено в персональних кабінетах учасників до 28 червня 2023 року», – повідомили в УЦОЯО.

Також в одному із завдань на встановлення відповідностей блоку НМТ «Математика», який учасники виконували 9 червня під час 2 зміни, зафіксовано технічну помилку, пов’язану з неправильно введеним математичним знаком. Унаслідок цього правильними виявилися два варіанти відповіді щодо однієї з умов завдання. Ті учасники, які надали одну з можливих двох правильних відповідей на це завдання, отримають свій заслужений бал.

«Офіційну інформацію щодо результатів основної сесії НМТ буде розміщено в персональних кабінетах учасників до 28 червня 2023 року», – йдеться в повідомленні Українського центру оцінювання якості освіти.

Вступна кампанія цього року переважно здійснюватиметься дистанційно через електронні кабінети вступника, реєстрація яких розпочнеться 01 липня.

Приймання заяв і документів від вступників триватиме з 19 до 31 липня.

Читайте також: