uk

Проведено Дрезденську Літню школу «Smart Devices and Their Applications» для українських науковців

На початку цього місяця партнерами проекту H2020 BIONANOSENS з Німеччини – Центром ім. Гельмгольца Дрезден-Россендорф (HZDR), під керівництвом Д-ра Дениса Макарова, було проведено Дрезденську Літню школу «Smart Devices and Their Applications» для українських науковців. Про це розповіли в Інституті молекулярної біології і генетики.

Проведення Школи за участі фіналістів конкурсу старт-апів Інституту було заплановано ще до війни.

Нарешті, у червні 2023 плани було втілено в життя з допомогою і за підтримки партнерів проекту. Дрезденську Школу відвідали 11 українських молодих вчених та 3 запрошені лектори з України, а також німецькі колеги, та партнери з Австрії (Центр соціальних інновацій ZSI, Gorazd Weiss) i Франції (Університет Клода-Бернара м. Ліон, UCBL, та Lyon Ingénierie Projets) – всього 30 учасників, які мали змогу не тільки дізнатися багато нового щодо тематики школи, а також ознайомитися з можливостями та досягненнями Центру ім. Гельмгольца, успішними прикладами впровадження інноваційних розробок, навчитися особливостям створення конкурентоспроможних наукових проєктів та азам пошуку європейського фінансування наукових досліджень.

Досвід науковців та менеджерів з-за кордону дав гарний приклад молодим вченим, до чого прагнути, як будувати наукову кар’єру та як сприяти розвитку інновацій у рідній країні.

Завдяки успіху Школи партнери з Франції запропонували у листопаді нинішнього року провести наступний захід – практичний семінар з менеджменту інновацій – в Університеті Клода-Бернара (UCBL) в Ліоні.

Читайте також: