uk

11 вишів України включено до QS World University Rankings

11 українських університетів увійшли до переліку найкращих університетів світу за версією QS World University Rankings 2023 року, пише Освіта.UA.

За результатами цьогорічного рейтингу, який є одним з найбільш впливових у світі джерелом даних про успішність університетів, найкращим українським закладом освіти визнаний Київський національний університет ім. Шевченка. Університет увійшов до 681-690 позицій світового рейтингу.

Друге місце серед українських вишів посів Харківський національний університет ім. Каразіна (691-700).

Третє місце національного підрейтингу відведено Національному технічному університету «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського» (731-740 місце світового рейтингу).

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» отримав четвертий показник успішності в українській частині рейтингу (901-950).

Національний університет «Львівська політехніка» та Сумський державний університет другий рік поспіль ділять п’яту та шосту позицію з однаковими показниками у світовому рейтингу (951-1000).

Сьому та восьму сходинки національного рейтингу ділять Національний університет «Києво-Могилянська академія» та Одеський національний університет ім. Мечникова (1001-1200).

На дев’ятій – одинадцятій позиціях розташувались Львівський національний університет ім. Франка, Харківський національний університет радіоелектроніки та Національний університет біоресурсів і природокористування (1201-1400).

Найкращим університетом планети вкотре визнано Massachusetts Institute of Technology з США.

Британський University of Cambridge отримав другу позицію, а University of Oxford – третю.

РЕЙТИНГ УНІВЕРСИТЕТІВ QS 2024

Читайте також: