uk

За ініціативи активу Студентського наукового товариства розпочався цикл лекцій для майбутніх науковців

16 вересня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця розпочався цикл лекцій у рамках MedScientificSchool – школи для майбутніх науковців, організованої Студентським науковим товариством імені О.А. Киселя. Слухачами стали студенти, які бажають зробити перший крок у цікавий світ науки, повідомляють у навчальному закладі. Під час лекції присутні дізналися про основні завдання СНТ та отримали практичні поради, як долучитися до наукової діяльності в НМУ.

Перед численною аудиторією виступили голова СНТ імені О.А. Киселя Марина Савчук та активісти студентської наукової організації Наталія Коломієць, Владислав Кравченко, Ярина Веретельник. Вони розповіли про історію створення СНТ, про особистість Олександра Андрійовича Киселя, який стояв у витоків розвитку молодіжної науки понад сотню років тому.

Основною темою лекції стало те, які навчальні інструменти використовуються під час здобуття  медичної освіти в Університеті для поглиблення знань з медицини, щоб стати справжнім висококваліфікованим фахівцем. Також йшлося про те, як обрати студентський науковий гурток та тему для доповіді, як знайти наукового керівника та підготуватися до виступу.

Говорили і про переваги заняття науковою діяльністю в Університеті, що дає можливість розширити коло однодумців, брати участь у неформальних зустрічах гуртківців. Зокрема, відвідувати музеї, зустрічатися із відомими науковцями, стати учасником студентських наукових конференцій та інтелектуальних ігор. СНТ імені О.А. Киселя – це ефективне середовище для студентів-науковців НМУ, де кожен студент нашого Університету знайде можливості та інструменти для поглиблення своїх знань зі всіх галузей медицини та виконання власного дослідження.

Нагадаємо, що в НМУ імені О.О. Богомольця студентські наукові гуртки функціонують на більшості кафедр і приймають до своїх лав всіх зацікавлених студентів незалежно від курсу та факультету. Всі наукові гуртки можна поділити за наступними напрямками: акушерство та гінекологія, гігієна та екологія, педіатрія, психіатрія та медична психологія, соціальна медицина, соціально-гуманітарні дисципліни, стоматологія, терапія, фармація і фармакологія, фундаментальна медицина, хірургія. 

Читайте також: