uk

Пройде Друга міжнародна конференція «Відкрита наука та інновації в Україні 2023»

26-27 жовтня 2023 року Міністерство освіти і науки України спільно з Державна науково-технічна бібліотека України – ДНТБ України у співорганізаторстві з TIB – Лейбніцьким інформаційним центром науки і технологій та університетською бібліотекою (Ганновер, Німеччина) проведуть Другу міжнародну конференцію «Відкрита наука та інновації в Україні 2023». Золотий спонсор конференції Bentham Science та срібний спонсор конференції Clarivate.

Як повідомляється, до участі у конференції запрошуютьcя провідні науковці, керівники та відповідальні виконавці науково-дослідних тем, розробники науково-інформаційних платформ та систем, керівники та співробітники бібліотек, менеджери з управління інституційними репозитаріями, видавці наукових журналів, аспіранти та молоді учені, проєктні менеджери, керівники бізнес-інкубаторів, співорганізатори стартапів, голови та члени бібліотечних асоціацій, а також усіх, бажаючих долучитися до обговорення щодо найкращих практик та майбутніх перспектив розвитку Відкритої науки.

Реєстрація відкрита до 26 вересня 2023 року за посиланням: https://conference2023.dntb.gov.ua/#reiestratsiia

Основні напрями роботи конференції відповідають головним завданням та заходам Національного плану щодо відкритої науки, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2022 р. № 892-р:

  • Забезпечення відкритого доступу до наукових результатів та науково-технічної інформації;
  • Забезпечення відкритого доступу до дослідницької інфраструктури;
  • Сучасні практики оцінки наукових досліджень;
  • Citizen-Science: розвиток, бар’єри та можливості для реалізації в Україні;
  • Відкриті дані та відтворюваність результатів наукових досліджень;
  • Підвищення рівня обізнаності та формування компетентності з Відкритої науки.

У межах конференції участь візьмуть міжнародні експерти: керівництво Директорату Європейської комісії з досліджень та інновацій, що відповідає за формування політики відкритого доступу. Крім того, серед спікерів заявлена участь провідних учених та експертів у галузі наукометрії, бібліотечної справи, відкритих даних, академічної доброчесності та відкритої науки.

Матеріли конференції будут рецезовані та надруковані BenthamScience Books. Матеріали конференції подаються відповідно до умов, наведених на офіційному сайті конференції за посиланням.

За додатковою інформацією щодо участі у конференції звертайтеся на електронну скриньку організаційного комітету: conference@dntb.gov.ua

Читайте також: