uk

Стаття палеорнітолога Леоніда Горобця про історію виникнення видів тварин на території України

Коли на території України вперше побачили білку, таргана чи колорадського жука? Чому найдавніша історія — у деяких риб? Які істоти з’явилися в Україні задовго до приходу кроманьйонців? Про все це та багато іншого розповів у своїй статті на освітньому порталі «КУНШТ» провідний науковий співробітник Національного науково-природничого музею НАН України доктор біологічних наук Леонід Горобець.

Учений у своїй статті приділяє увагу добре відомим видам тварин, які бігають, стрибають, плавають чи літають в Україні. Леонід Горобець розказує коли і на якій території з’явився той чи інший вид, що на це вплинуло. В центрі уваги статті – рибі, білки, черепахи болотяні, равлики, медузи та колорадські жуки. 

Палеорнітолог наголошує, що здатність розширювати ареал властива всім живим істотам, але необхідно враховувати, що на відміну від поширення за сприяння людини, це природний процес. І навіть він може призвести до суттєвих змін у середовищі. Щоб не завдати шкоди екосистемі внаслідок людського втручання, необхідні тривалі та масштабні дослідження «історії природи».Ознайомитися з повним текстом статті

Читайте також: