uk

Уряд Таджикистану надає українцям стипендії на навчання

Відповідно до Угоди між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти Республіки Таджикистан про співробітництво в галузі освіти від 9 квітня 2003 року уряд Республіки Таджикистан надає громадянам України 20 державних стипендій на навчання у 2024/2025 навчальному році у вищих професійних навчальних закладах Таджикистану згідно з визначеним таджицькою стороною переліком спеціальностей і закладів освіти.

МОН приймає документи від кандидатів на отримання державної стипендії уряду Республіки Таджикистан до 20 червня 2024 року.

Перелік необхідних документів:

  • заява кандидата на навчання встановленого зразка, заповнена друкованими літерами, із фотографією;
  • копія документа, що посвідчує особу (закордонний паспорт);
  • нотаріальна засвідчена копія документа про попередній рівень освіти та додаток до нього;
  • учням шкіл — нотаріально засвідчена довідка про навчання у випускному класі з оцінками за останнє півріччя;
  • студентам, які не отримали дипломи про освіту — нотаріально засвідчений витяг із залікових відомостей та довідка із закладу освіти, що підтверджує їхній студентський статус (українською мовою);
  • мотиваційний лист (українською мовою).

До МОН потрібно подати пакет документів в електронній і паперовій формах. Скановані документи (формат PDF) необхідно надіслати на електронну адресу: svitlana.pohukaieva@mon.gov.ua. У темі листа зазначити «Стипендії на навчання в Республіці Таджикистан 2024/2025».

Паперові документи приймають за адресою: пр. Берестейський, 10, м. Київ, 01135, Міністерство освіти і науки України, директорат міжнародної співпраці з приміткою на конверті: Стипендії на навчання в Республіці Таджикистан у 2024/2025 навчальному році.

Їх можна подати двома способами:

  • надіслати поштою (дата визначається за штампом на конверті поштового відправлення);
  • передати особисто під підпис контактної особи із зазначенням дати та часу отримання. 

Усі паперові документи мають бути зібрані в 2 папки (оригінали та їхні копії) відповідно до переліку. Розглядатимуть тільки ті заявки, що оформлені відповідно до зазначених вимог та були надіслані вчасно. Остаточне рішення про надання стипендії схвалюватиме Міністерство освіти і науки Республіки Таджикистан.

Читайте також: