uk

Конкурс пропозицій у Програмі короткострокової стипендії для українських науковців

УНТЦ оголосив відкритий конкурс пропозицій до Програми віртуальної короткострокової стипендії для українських науковців із відповідним досвідом подвійного використання .

Ця Програма фінансуватиме мирні цивільні дослідження у формі віртуальних стипендій для українських науковців у таких галузях подвійного використання, як аеронавтика, ядерна наука та інженерія, хімія, матеріалознавство, квантові обчислення, штучний інтелект, передові біотехнології тощо. Ці стипендії фінансуватимуть вченим проводити свої цивільні дослідження в цей тимчасовий період економічної невизначеності та поглиблювати наукову співпрацю та мережі у сфері нерозповсюдження.

Ця стипендійна програма підтримуватиме віртуальні шестимісячні стипендії для переміщених осіб або малозабезпечених українських науковців, техніків та інженерів (STE), які мають досвід подвійного використання у мирних цивільних дослідженнях. У рамках цієї Програми не фінансуватимуться ЖОДНІ дослідження з військовим застосуванням.

ХТО МОЖЕ ПОДАТИ ЗАЯВКУ – українські STE з попереднім досвідом роботи в наукових дисциплінах подвійного призначення, таких як аеронавтика, ядерна наука та інженерія, хімія, матеріалознавство, квантове обчислення та штучний інтелект, передові біотехнології та суміжні дисципліни, які фінансово вразливі або релоковані через Вторгнення Росії в Україну.

Стипендії будуть оцінюватися експертами з відповідної тематики на основі встановлених критеріїв оцінювання. Успішні заявки отримають максимальний грант у розмірі 12 000 доларів США на шість місяців. Ця програма фінансується Державним департаментом США.

Заявки мають бути подані в англійському портативному форматі документів (PDF) не пізніше 31 травня 2024 року старшому заступнику виконавчого директора УНТЦ пану Миколі Лубіву за адресою (Mykola.lubiv@stcu.int).

http://www.stcu.int/news/index.php?id=643..

Читайте також: