uk

МОН рекомендує вишам з 25 жовтня піти на «дистанційку»

Міністерство освіти і науки України рекомендує запровадити дистанційне навчання з 25 жовтня до 15 листопада у закладах фахової передвищої, вищої, післядипломної освіти всіх форм власності та сфер управління. Про це міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив у Телеграмі. 

«Оскільки епідеміологічна ситуація з COVID-19 в країні погіршується, після відповідних консультацій з Міністерством охорони здоров’я МОН рекомендує запровадити дистанційне навчання з 25 жовтня до 15 листопада закладам фахової передвищої, вищої, післядипломної освіти всіх форм власності та сфер управління», – заявив Шкарлет.

Міністр також зазначив, що навчання у школах з наступного тижня буде організовано з урахуванням епідемічної ситуації в кожному окремому регіоні.

Шкарлет закликав всіх освітян, здобувачів освіти та їхніх батьків ставитись до ситуації з поширенням COVID-19 вкрай відповідально. «Вакцинуватися, тобто захистити себе від високих ризиків захворювання, сьогодні може кожен», – додав він.

Найвищий рівень повної вакцинації демонструє Київ – 70% та 5 областей: Луганська – 80%, Харківська – 78%, Київська – 73%, Черкаська – 72%, Полтавська – 72%.

Читайте також: