uk

Відбувся VIII Національний конгрес ревматологів України

У столичному готелі «Русь» за сприяння Національної академії медичних наук (НАМН) України, Міністерства охорони здоров’я України, Всеукраїнської асоціації ревматологів України, Всеукраїнської асоціації дослідників України, Державної установи «Національний науковий центр (ННЦ) «Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска» НАМН України» у гібридному форматі відбувся VIII Національний конгрес ревматологів України.

Як зазначають у Національній академії медичних наук України,о конгрес поєднав, як живі (off-line) засідання, майстер-класи, так і онлайн-трансляцію.

Вперше в Україні Національний конгрес ревматологів проводився спільно з Європейським альянсом асоціацій ревматологів (European Alliance of Associations for Rheumatology — EULAR).

Програма заходу включала доповіді вітчизняних та іноземних фахівців на найактуальніші теми сучасної ревматології, а саме: огляд сучасних світових гайдлайнів, COVID-19 та ревматичні захворювання, проблемні питання менеджменту пацієнтів ревматологічного профілю, остеоартрит як мультидисциплінарна проблема, подагра та гіперурикемія, актуальні питання системного остеопорозу.

Протягом конгресу учасники мали змогу взяти участь у науково-практичних симпозіумах, пленарних та секційних засіданнях, Генеральній асамблеї Всеукраїнської асоціації ревматологів України, круглих столах, майстер-класах від провідних вітчизняних та зарубіжних фахівців у сфері ревматології та інших медичних галузей. У межах заходу також проводилася виставка партнерів.

Докладніше – тут.

Читайте також: