uk

Українські студентки вибороли “срібло” на Форумі інноваційних викликів у Катарі

7-11 листопада відбувся Форум інноваційних викликів у Катарі.Це унікальна подія у світі та один із найконкурентніших міжнародних заходів. Щоб потрапити до фіналу конкурсу в Катарі необхідно мати право інтелектуальної власності, пройти 2-етапний відбір, скласти оцінювання та пройти інтерв’ю із закордонними суддями.

Як повідомили у МАН України, тільки 100 учасників з 43 країн світу вибороли право брати участь у заході і серед них двоє МАНівок.

Софія Іванова, срібло. Студентка Харківського національного університету радіоелектроніки захищала проєкт «Система швидкого підігріву газового редуктора автомобільного двигуна». Ролїбота Софії спрямована на економію більш коштовного та шкідливого палива та призначена для авто, що переобладнані на газове паливо. Система передпускового підігріву газового редуктора «Швидкий старт» збереже гроші та навколишнє середовище. До речі, в рамках формуму також відбувся хакатон. Так от під час нього Софія працювала зі своєю командою над розробкою пристрою Security Hero. Він запобігає запису сторонніми додатками або диктофонами твого голосу.

Команда Софії посіла перше місце на хакатоні і отримала головний приз у розмірі 250 тис. катарських ріал, а щееее зацікавили інвесторів з Катару.

Єлизавета Столярчук, срібло.Студентка Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського працювала над вітряним генератором на основі сегнерового колеса.

Ліза розробила нову констуркцію вітряного генератора, що здатен з максимальної ефективності працювати на територіях з сильними вітряними потоками та поганими погодними умовами. У такій місцевості генератори працюють або 6 годин за добу, або взагалі не встановлюються. Натомість, її генератор генерує на 60% більше енергіії, а сам генератор окупиться за 8-10 років, а не за 20-25.

Читайте також: