uk

Київський університет права НАН України виступив співорганізатором конференції з питань інформаційного права та права інтелектуальної власності

Нещодавно відбулась III Всеукраїнська науково-практична конференція «Роль і місце інформаційного права і права інтелектуальної власності в сучасних умовах», організаторами якої виступили Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності й Науково-дослідний інститут інформатики і права Національної академії правових наук (НАПрН) України та Київський університет права (КУП) НАН України.

Відкрив конференцію директор НДІ інтелектуальної власності НАПрН України Олександр Дорошенко, який привітав учасників, побажавши їм натхненної праці та успішних доповідей.

З вітальним словом від Київського університету права НАН України виступив його ректор, професор Юрій Бошицький, який розповів про головні напрями співробітництва університету з освітніми та науковими закладами, міжнародними організаціями в галузі права інтелектуальної власності. Позитивним прикладом такого співробітництва є співпраця КУП НАН України із Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (WIPO).

На відкритті конференції також були присутні науково-педагогічні працівники КУП НАН України та студенти 2-го курсу спеціальності «Право» денної форми навчання. Інші учасники та почесні гості конференції долучилися до привітань та виступів у онлайн форматі.

Із доповідями на пленарному засіданні виступили відомі вітчизняні вчені та фахівці в галузі права інтелектуальної власності та інформаційного права: перший заступник директора з наукової роботи Державної наукової установи «Інститут інформації, безпеки і права НАПрН України» кандидат технічних наук В.М.Фурашев, заступник директора з адміністративної та організаційної роботи НДІ інтелектуальної власності НАПрН України кандидат технічних наук Г.К.Дорожко, доцент Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» кандидат технічних наук А.С.Ромашко, проректор з наукової роботи Національного університету «Чернігівська політехніка» доктор економічних наук, професор В.Г.Маргасова, директор Департаменту інновацій і трансферу технологій НТУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» О.Я. Юрчишинта інші.

У секційних засіданнях конференції взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри державно-правових та галузевих правових дисциплін КУП НАН України, зокрема завідувач кафедри кандидат юридичних наук О.М. Доценко,яка у своїй доповіді акцентувала увагу учасників конференції на питаннях правового регулювання захисту персональних даних в мережі Інтернет. Доцент цієї кафедри кандидат юридичних наук Н.В. Загрішева виступила з доповіддю «Вищий навчальний заклад як суб’єкт трансферу технологій».

У своїх виступах і доповідях науковці та практики відзначили, що на сучасному етапі роль і місце інформаційного права та права інтелектуальної власності тісно пов’язані із глобальними процесами у сфері економіки, фінансів, політики та культури. Становлення України на шлях євроінтеграції дало початок реалізації низки процесів із удосконалення та форматування вітчизняного законодавства в сфері права інтелектуальної власності та інформаційного права. Саме тому ефективність вирішення поставлених перед ученими та практиками проблемних питань захисту інтелектуальної власності в усіх галузях та сферах її застосування, стоїть сьогодні на першому місці.

За підсумками роботи конференції буде видано збірку наукових праць.

За інформацією КУП НАН України та прес-служба НАН України

Читайте також: