uk

На Донеччині встановлюють світловідбиваючі маркери для захисту птахів

У Національному природному парку «Меотида» енергетики встановлюють світловідбиваючі маркери для захисту птахів.

Як передає Укрінформ, щоб убезпечити їх від зіткнення з високовольтними лініями під час міграції, спеціалісти компанії встановлюють на території національного природного парку «Меотида» понад 360 спеціальних світловідбиваючих маркерів. Все це робить ДТЕК Донецькі електромережі.

Зазначається, що ці маркери дозволять врятувати птахів, включаючи рідкісних і занесених до Червоної книги, від ураження струмом, а також уникнути аварій в мережах і замикання електроліній. Установка таких світловідбиваючих маркерів — світова практика, і закріплення  їх на високовольтній повітряній лінії робить їх видимими для птахів у польоті.

Наразі фахівці монтують такі захисні пристрої у заказнику «Білосарайська коса» парку «Меотида» – світловідбиваючі маркери кріплять на повітряній лінії 35 кВ кожні 10 метрів. Тепер птахи зможуть роздивитись перешкоду у темний час доби та безпечно її оминути.

У рамках програми орнітологічної безпеки, енергетики компанії встановлюють дерев’яні гніздування для сокола-кобчика в природному парку «Меотида».

Читайте також:

  • НЕ ЗУРОЧТЕ ГЛАЗГО! Про результати  26-тої кліматичної конференції – СОР26. Газета “Світ”, № 43 – 44, листопад, 2021 р.
  • СТАН ДОВКІЛЛЯ ЗАГРОЖУЄ БЕЗПЕЦІ КРАЇНИ. 64% українців кажуть, що за останні декілька років екологічна ситуація в їхній місцевості стала гіршою. Газета “Світ”, № 43 – 44, листопад, 2021 р.
  • КАШТАН ПЕТРА МОГИЛИ, ДУБ ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ…Про дерева поважного віку, їх заповідання, визначення кількості років та лікування. Газета “Світ”, № 41 – 42, листопад, 2021 р.
  • ОБЕРЕЖНО! ПИТНА ВОДА! Про якість води та пошук виходу з водної кризи. Газета “Світ”, № 41 – 42, листопад, 2021 р.
  • ЗМІНИ КЛІМАТУ – УДАР ПО ФЛОРІ УКРАЇНИ.  Академік Яків Дідух про механізми стабілізації клімату, майбутнє лісів, степів, гір та захист екосистем. Газета “Світ”, № 39 – 40, жовтень, 2021 р.
  • ЗАПОВІДНА НАУКА. Що і як досліджують в українських заповідниках та національних парках. Газета “Світ”, № 39 – 40, жовтень, 2021 р.
  • МІЛЬЯРД ДЕРЕВ ЗА ТРИ РОКИ? Як вирощують ліси,  збільшують лісистість та що загрожує степовим територіям України. Газета “Світ”, № 37 – 38, жовтень, 2021 р.