uk

В Інституті соціології НАН України відбулися Міжнародні соціологічні читання та нагородження кращих молодих соціологів

Темою читань обрано «Глобальні та локальні кризи: переосмислюючи українське суспільство». Читання були присвячені пам’яті Наталії Вікторівни Паніної (1949–2006) та Валерія Євгеновича Хмелька (1939–2021), двох визначних постатей в історії української філософської й соціологічної думки. Зазначається, що співорганізаторами заходу виступили Соціологічна асоціація України та Соціологічний центр імені Н. В. Паніної.

Також було підбито підсумки конкурсу «Кращий молодий соціолог року» й нагороджено переможців. Першу премію здобула Наталія Отріщенко Центр міської історії Центрально-Східної Європи, м. Львів) за роботу «Перезбирання експертності». Другу премію було присуджено Олександра Дейнеко (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, есе «Стати антикризовим “серфінгістом”: бути щасливим та активно діяти!»).

Третю премію було вручено Марині Шпікер (Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», праця «Глобальні та локальні кризи як простір можливостей для української соціології»).

Лауреатом премії імені Ірини Попової за роботу, що має найбільшу соціально-практичну значущість, стала Ковальська Єлена (Київський національний університет імені Тараса Шевченка). Її есе мало назву «Переосмислюючи українське суспільство: нові виклики та що вони для нас несуть».

Читайте також: