uk

Медичні університети світу закликають припинити співпрацю з росією та російськими університетами

Первинна профспілкова організація студентів Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького ініціює кампанію звернень до медичних університетів світу із закликом припинити співпрацю з росією та російськими університетами.

У зверненні йдеться про таке.

«З 24 лютого в Україні війна. Війна, в якій страждають всі: військові, цивільні, жінки, діти. Ми воюємо з підступним ворогом, який ладен використовувати будь-які методи боротьби для досягнення своєї мети – знищення українців та України.Відповідальність за цю війну несе кожен громадянин росії.

Наша позиція щодо російської наукової спільноти є чіткою та незмінною. російські університети ніколи не були і не будуть незалежними від російського уряду, вони є частиною російської пропаганди та свідомого вбивства українців. В них немає місця для академічної свободи, доброчесності та незалежних наукових досліджень. Студенти російських медичних університетів не мають стати частиною світової медичної спільноти, а росіяни не мають вчитись та отримувати освіту в університетах цивілізованого світу.

Ми звертаємось до студентських організацій медичних університетів України з закликом підтримати боротьбу з нашим спільним ворогом.

Сьогодні Профком студентів ЛНМУ письмово звернувся до 16 польських медичних університетів. Протягом наступного тижня листи відповідного змісту будуть надіслані також в медичні університети Чехії, Німеччини, Великої Британії, Італії, США і не тільки.

Якщо ви та ваша організація хочете долучитись до кампанії звернень, пишіть на пошту lnmuprofcom@gmail.com, ми надішлемо всі необхідні матеріали, зразок тексту листа та перелік електронних адрес».