uk

Команда дівчат представляє Україну на Міжнародному турнірі фізиків у Колумбії

Команда українських студенток вирушила на Міжнародний турнір фізиків у Колумбію, який відбудеться 9-14 травня 2022 року. Команда хлопців, що в лютому перемогла на Всеукраїнському студентському турнірі фізиків, не змогла виїхати з країни через війну і була замінена командою дівчат, зібраною і підготовленою за півтора місяця до турніру.Про це повідомили у телеграм-каналі КПІ імені Ігоря Сікорського.

У складі команди також студентка КПІ – першокурсниця НН ФТІ Яна Калісецька. Збірна складається з 6 студенток із 3 українських університетів (КПІ ім. Ігоря Сікорського, КНУ ім. Т.Шевченка, ХНУ ім. В.Н. Каразіна). До змагання студенток готували Ксенія Мінакова (доцентка кафедри фізики НТУ «ХПІ») та Анастасія Гаєва (випускниця ХНУ ім. В.Н. Каразіна, переможниця цього турніру 2011 року). Гроші на поїздку команді збирав увесь світ через краудфандінг.

Студентські турніри фізиків виникли в Україні приблизно в 2009 році й відтоді набули великої популярності по всьому світу. Команда України брала участь у цих турнірах 13 разів, 4 рази посідала перше місце та є найбільш титулованим учасником турніру.

Читайте також: