uk

Київські МАНІвці отримали гран-прі на Genius Olympiad Ukraine

Київська Мала академія наук учнівської молоді вітає переможців гран-прі у категорії музика, групове виконання, на Genius Olympiad Ukraine з композицією “Сафарі”. Ними стали вихованці відділення економіки Зайцев Боґдан та Кислий Олексій.

Хлопці впевнені, що ритм барабанів та ударних – це як гра з ритмом серця. Або із серцем нашої планети. Природні ритми повертають нас до нас самих, таких, якими ми прийшли у цей світ. І таких, які не зможуть заподіяти шкоди нашій планеті.

Саме такі ритми барабанів та ударних мають надихати на збереження природи екологів та всіх жителів планети Земля. Тому Боґдан та Олексій обрали для виконання композицію “Сафарі”, автор – Тарас Мельниченко, для виконання на барабанах та ударних. Сафарі – так в давнину називали мисливські поїздки по Східній Африці. Сьогодні значення слова істотно змінилося, в наш час «сафарі» зазвичай означає цілком мирні екскурсії в дику природу, на яких фотографують звірів.

Боґдан Зайцев, 13 років, великий мрійник та винахідник.У вісім років отримав свій перший патент на корисну модель роботизованої аудіо-відео няні. Учень наукової академії “ФУТУРУМ” при НЦ МАН.Золотий призер конкурсу Lеgo First junior 2017 року. Отримав відзнаку за проект для всеукраїнського конкурсу МАН “Кристали” 2018. Наймолодший учасник третьої осінньої школи для старшокласників з оптики та лазерної фізики (ASO-2018) на фізичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Наймолодший учень астрономічного гуртка київської національної обсерваторії національного університету університету імені Т.ь Шевченка. Посів І місце на фестивалі-конкурсі Made in Ukraine 2018. Разом з Олексієм – учасник дитячого гурту етнічних барабанщиків «Mamas Drummers» – лауреата перших премій міжнародного мультимистецького фестивалю 2019 року та гран-прі міжнародного мультимистецького конкурсу “Soloviov ART” 2020, володаря гран-Прі першого всеукраїнського фестивалю-конкурсу дитячого, юнацького та молодіжного мистецтва “Кольоровий драйв”.

Мріє про наукову кар’єру. Найбільше його цікавлять астрономія, орнітологія та анатомія людини. Мріє стати військовим хірургом. Боґдан вирішив пов’язати своє життя з медициною, аби мати можливість рятувати людей.

Олексій Кислий, 16 років, переможець всеукраїнських і міжнародних конкурсів по класу ударних інструментів, а також володар Гран-Прі (Зоряна фасоль, талант шоу, Центр творчих інновацій Гармонія, Міжнародний конкурс Музичний вітер). Неодноразовий учасник колективних виступів Оркестру гітаристів Києва “ПектораL”, Асоціації гітаристів НВМС.Мріє стати професійним музикантом, ударником.

Раді, що такі талановиті музиканти цікавляться наукою у Київській МАН, створюють міждисциплінарні креативні проекти та вносять екологічний зміст у креативні індустрії“, – додають у Київській МАН.

Читайте також: