uk

Відьбудеться Всеукраїнський науковий семінар «Наукова молодь – потенціал відновлення України»

25 травня 2022 року відбудеться Всеукраїнський науковий семінар «Наукова молодь – потенціал відновлення України». Серед організаторів – Рада молодих вчених НАН України та Рада молодих вчених Інституту геохімії навколишнього середовища НАН України. Захід триватиме в онлайн-форматі у межах Всеукраїнського фестивалю науки.

У лютому 2022 року розпочалося вторгнення російських військ на територію України. Воєнні дії заподіяли багато шкоди як населенню, так і довкіллю. Війна спричинила екологічні, соціальні, економічні, медичні, психологічні й інші проблеми. Наразі важливими є відновлення довкілля, відбудова інфраструктури, подолання наслідків військової агресії в соціальному перерізі, проведення наукових досліджень, що охоплюють усі сфери забезпечення життєдіяльності суспільства та відновлення промислового виробництва, впровадження інноваційних технологій і підготовка висновків.

Тематика семінару:
● екологічні наслідки війни для території України;
● проблеми реалізації міжнародних екологічних досліджень в умовах військових дій;
● технології відновлення довкілля в післявоєнний період;
● фактор війн 21-го століття в глобальних процесах зміни клімату;
● соціальні наслідки війни для території України;
● енергетична безпека України;
● інформаційна та кібербезпека України;
● аграрний бізнес та освіта у часи війни: стан, роль, перспективи.

Мета заходу – створення середовища для обговорення шляхів відновлення та відбудови України в післявоєнний період, налагодження співпраці між молодими вченими з українських університетів.

Запрошуємо учасників опублікувати тези доповідей у Збірнику матеріалів наукового семінару. Участь у семінарі та публікування матеріалів – безкоштовні.

Передбачено електронні сертифікати для зареєстрованих учасників.Реєстрація для участі у семінарі та подання матеріалів до 20 травня 2022 року – за покликанням.

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ

За інформацією Інституту геохімії навколишнього середовища НАН України та прес-служби НАН України.

Читайте також: