uk

Понад 100 студентів Донецького медичного університету силоміць відправили воювати проти України

На окупованих територіях Донбасу продовжується незаконна мобілізація. Так більше ніж сотню студентів-медиків Донецького університету імені Горького послали на фронт. Ректор за це отримав відзнаку.

Про те, як молодь з-за парти відправляють на війну, розповіла уповноважена з прав людини Людмила Денісова. Вона зазначила, що студентів фактично послали воювати силоміць.

Ректор університету Григорій Ігнатенко за вказівкою окупантів зібрав студентів на “обов’язкові збори”, звідки їх забрали представники окупаційної адміністрації області. За таку “винахідливість і віддане служіння” ректор отримав від окупантів відзнаку,
– зазначила Денісова.

Батькам ректор повідомив, що, мовляв, після демобілізації студенти продовжать навчання – прискорено і за індивідуальним графіком.На строкову службу призвали 176 студентів медичного університету.

Уповноважена з прав людини зазначила, що примусова мобілізація на окупованих територіях є порушенням Женевської конвенції. Громадян, які опиняються під окупацією, суворо заборонено залучати до збройних сил держави-агресора.

Денісова звернулась до Комісії ООН, аби розслідувати порушення прав людини під час військового вторгнення Росії.

Читайте також: