uk

МАНІвці здобули перемоги на виставці інновацій E-NNOVATE

У червні відбулась виставка інновацій E-NNOVATE, вона ж International Innovation Show E-NNOVATE 2022, у Польщі.

Як повідомляють у Малій академії наук України, Україна повернулася з перемогами: 9 учасників здобули 6 золотих, 1 срібний і 2 бронзових призи.

Андрій Демченко отримав золото за проєкт «SmartPot». Це автоматизована система підтримки мікроклімату при вирощуванні на базі STM 32.

Ігор Клименко розробив квадрокоптер-міношукач і також здобув золото. Обидва хлопці навчаються в Політехнічному ліцеї Київського політехнічного інституту.

Марʼяна Головко презентувала розробку «Foodsaver» –вакууматор продуктів на протічну воду і отримала “золото”. Навчальний заклад Марʼяни – Бережанська загальноосвітня школа № 2, що на Тернопільщині.

Микита Мудрий із Маріупольского ліцею-школи № 14 здобув “золото” на E-NNOVATE за роботу над обфускаторним підходом до захисту NET застосунків.

Уляна Баглюк дослідила вплив продуктів розкладання біополіетилену на проростання насіння дводольних та однодольних культурних рослин на прикладі крес-салату сорту «Ажур» та пшениці сорту «Подолянка» та отримала “золото”.Уляна навчається в Миколаївському національному аграрному університеті.

Софія Савицька із Університету Вітовта Великого – ще одна власниця “золота”. Проєкт Софії – «Профілактика та лікування вароозу бджолосімей з використанням природних речовин».

Срібна призерка Марія Котюк дослідила особливості поширення Solidago Canadensis (L.) у фітоценозах. Марія навчається у гімназії №21 ім. Михайла Кравчука в Луцьку.

Анастасія Лукашенко з Житомирської школи № 30 отримала бронзову нагороду за проєкт «Нетрадиційна енергетика: використання соляних шахт». А Олександр Панчук дослідив методи підвищення продуктивності в 3D-іграх та розробив універсальний алгоритм оптимізації, за що також маж бронзову нагороду. Олександр – бронзовий призер із Національного університету «Львівська політехніка».

Читайте також: