uk

Науково-полярні заходи з нагоди Міжнародного дня математики і Міжнародного дня числа Пі, а також Перша всеукраїнська наукова Пі-конференція (Анонс)

Щорічно 14 березня відзначаються Міжнародний день математики і Міжнародний день числа Пі. Ці наукові свята мають на меті збільшити інтерес до математики та її застосувань, підтримати розвиток математичної освіти та привернути увагу до роботи математиків.

З нагоди Міжнародного дня математики та Міжнародного дня числа Пі учні й студенти, викладачі й науковці, організації і компанії в усьому світі проводять різноманітні заходи присвячені математиці. Це і математичні конкурси, виставки й лекції, і популярно-наукові заходи, конференції й семінари.

За участю Інституту математики НАН України, починаючи з 1 березня 2023 р., у різних містах нашої країни відбудеться серія науково-полярних заходів, про які можна дізнатися на сайті Малої академії наук за посиланням.

Родзинкою серед оголошених заходів буде «Перша всеукраїнська наукова Пі-конференція». У ній можуть взяти участь учні 8-11 класів, студенти коледжів та студенти 1-2 курсів закладів вищої освіти, які матимуть чудову нагоду апробувати власні наукові досягнення перед досвідченими колегами. На учасників конференції очікують частування та приємні подарунки. Конференція розпочнеться 18 березня о 10 год і відбуватиметься у змішаному форматі: онлайн на платформі «Zoom» та офлайн за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 60.

Подробиці про цей захід дізнавайтеся за посиланням.

За додатковою інформацією прохання звертатися до наукового співробітника відділу алгебри і топології Інституту математики НАН України кандидата фізико-математичних наук Андріани Плакош (email:plakoshai@imath.kiev.ua).

Читайте також: