uk

III Міжнародна конференція «Конденсований стан та фізика низьких температур 2023»

З 5 по 9 червня 2023 р. у Фізико-технічному інституті низьких температур (ФТІНТ) ім. Б.І. Вєркіна НАН України у змішаному режимі (офлайн і онлайн) відбулась III Міжнародна конференція «Конденсований стан та фізика низьких температур 2023» (Condensed Matter and Low Temperature Physics 2023, CM and LTP 2023). 

Захід організовано Радою молодих вчених і спеціалістів ФТІНТ ім. Б.І. Вєркіна НАН України. Активними учасниками  конференції були співробітники Академії, представники МОН України та закордонні науковці.

Конференція продовжує двадцятирічну традицію організації тісного наукового спілкування та обміну думками між висококваліфікованими науковцями, які є експертами в галузі фізики низьких температур та фізики конденсованого стану, і молодими вченими. Ця стала практика започаткована ще першими конференціями молодих вчених з фізики низьких температур, що з початку 2000-х років за підтримки Академії було організовувано ФТІНТ ім. Б.І. Вєркіна НАН України. 

Цього року програма конференції охопила кілька актуальних напрямів сучасної експериментальної та теоретичної фізики конденсованого середовища, включаючи фізику низьких температур, надпровідність, магнетизм, оптику, нанофізику, біофізику, матеріалознавство та суміжні питання. CM and LTP 2023 відбувалася як платформа, де різні фахівці могли поділитися своїми знаннями і досвідом, обмінюватися новою інформацією та ідеями, а також знаходити колег для майбутніх спільних проєктів.

Вчені з України та зарубіжжя представили понад 180 усних та стендових доповідей. Міжнародний характер конференції було підтверджено участю вчених з 17 країн, а саме: Австрії, Вірменії, Франції, Грузії, Німеччини, Індії, Італії, Японії, Казахстану, Латвії, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччини, України, Об’єднаних Арабських Еміратів та США. Жваві дискусії, що виникали під час або після усних та стендових сесій сприяли обміну корисною інформацією та виникненню нових ідей, у тому числі щодо можливої подальшої наукової співпраці.Докладніша інформація – на сайті Інституту

Переглянути короткий відеозвіт CM and LTP 2023

Читайте також: