uk

У межах програми Європейського Союзу «Горизонт Європа» триває формування консорціумів і подання заявок на участь у низці конкурсів Європейської інноваційної ради EIC TRANSITION

У межах програми Європейського Союзу «Горизонт Європа» триває формування консорціумів і подання заявок на участь у низці конкурсів Європейської інноваційної ради EIC TRANSITION.

Пропозиції, що подаються на конкурси, мають ґрунтуватися на вже досягнутих результатах, що принаймні відповідають рівню TRL 3 (експериментальне підтвердження концепції) або, в ідеалі, – рівню TRL 4 (технологія, що перевірена в лабораторії).

Конкурси EIC TRANSITION – це інструмент фінансової підтримки інноваційної діяльності, яка має на меті доведення та перевірку нової технології як в лабораторії, так і в середовищі, відповідному реальним умовам її застосування (TRL 5/6), та розроблення бізнес-пропозиції та бізнес-моделі з метою майбутньої комерціалізації інновацій.EIC Transition Open – один зі згаданих конкурсів передбачає можливість фінансування проєктів у будь-якій галузі науки, технологій чи їх застосування, а також фінансування проєктів, орієнтованих на виклики у конкретних сферах.

Також приймаються заявки за трьома конкурсами EIC Transition Challenge, які відповідають трьом стратегічним викликам, визначеним Європейською інноваційною радою:

● Full scale Micro-Nano-Bio devices for medical and medical research applications

Подані проєктні пропозиції мають бути спрямовані на завершення розроблення мікро-нано-біо технології, придатної для переходу на ринок.

● Environmental intelligence

Пропозиції мають бути зосереджені на демонстрації нових та важливих для охорони довкілля пристроїв, датчиків або технологій, які мають явну та кількісно визначену перевагу стосовно однієї або кількох ключових характеристик порівняно з існуючими альтернативами.

● Chip-scale optical frequency combs

Загальною метою цього конкурсу є просування технологічного застосування світлових станів у керованих нелінійних системах та розроблення нових платформ для частотних гребінок у масштабі чіпа.

Перелік відкритих сьогодні конкурсів EIC TRANSITION та їх детальні умови.

Термін подання заявок: 27 вересня 2023 року.

Читайте також: