uk

27 червня відбулася фінальна конференція Програми EU4Skills «Кращі навички для розвитку України»

27 червня відбулася фінальна конференція Програми EU4Skills «Кращі навички для розвитку України». Вона була присвячена обговоренню результатів проєкту за 4 роки, повідомляє МОН.

«EU4Skills: кращі навички для сучасної України» – це програма підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні. Програму підтримують ЄС та його держави-члени Німеччина, Фінляндія, Польща та Естонія. Мета програми – підвищити ефективність реформи, покращити якість та привабливість профтехосвіти та її відповідність вимогам ринку праці, провести навчання керівників закладів та викладачів. Програму в Україні виконують Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), а також установи з країн, що співфінансують EU4Skills.

Під час заходу учасники обговорили, як проєкт допоміг впровадженню реформи профтехосвіти на національному та регіональному рівнях, а також окреслили кроки, необхідні для розвитку сфери профтехосвіти.

«Програма EU4Skills заклала міцний фундамент для розвитку професійної освіти в Україні. Разом ми змогли створити освітні стандарти європейського рівня та змотивувати керівників і педагогів профтехів розвиватись і розвивати сферу, в якій вони працюють. Це впевнений крок на шляху перетворення закладів професійної освіти у потужні освітні центри, в яких навчатимуться професіонали своєї справи», – зазначив заступник міністра освіти і науки Дмитро Завгородній.

Серед найголовніших досягнень: реформування закладів професійної освіти в 7 регіонах України, у яких відбулася не тільки модернізація інфраструктури профтехів, але й проведено понад 700 різних заходів, у яких узяли участь приблизно 55 тис осіб. Крім того, загалом до різних заходів, охоплених програмою, було залучено понад 300 профтехів України.

Важливим етапом програми стала популяризації професійної освіти. Різними комунікаційними шляхами вдалося розповісти про реформу майже 15 млн українців.

У події взяли участь представники профільних міністерств та установ, обласних департаментів освіти, навчально-методичних центрів, керівники закладів професійно-технічної освіти, з якими співпрацювала Програма, представники роботодавців та громадських організацій.

Читайте також: