uk

Національний науковий фонд США: нова ініціатива для підтримки освіти і науки України

Національний науковий фонд США разом з національними науковими фондами п’яти європейських країн оголосили нову ініціативу під назвою «Міжнародне багатостороннє партнерство для стійкої системи освіти та науки в Україні».

Партнерами ініціативи виступили: Естонська дослідницька рада, Латвійська наукова рада, Дослідницька рада Литви, Національний науковий центр Польщі, Національне агентство академічних обмінів Польщі, Національний фонд досліджень України, Національні академії наук, техніки та медицини США, Управління військово-морських досліджень США, а також приватні донори і фонди.

Ініціатива передбачає надання фінансової підтримки дослідницьким групам, які знаходяться в Україні та складаються з наукового керівника проєкту та щонайменше одного аспіранта/магістранта. До складу української команди можуть входити й інші вчені та технічний персонал (за необхідності). Всі члени команди повинні знаходитись в Україні.

NAS має намір залучити близько 1 000 000 доларів США від приватних донорів та фондів для Ініціативи IMPRESS-U, щоб підтримати українських дослідників та надати спільно з NSF 10-15 грантів. Очікується, що запропоновані бюджети українських дослідницьких груп будуть подані до NAS і відображатимуть дослідницькі плани та склади українських дослідницьких груп на момент подання. Фінансування становить до $50 000 на рік на проект із загальним максимальним обсягом $100 000 протягом двох років на проект.

Детальніше про ініціативу можна дізнатися за посиланням:

https://nrfu.org.ua/…/2023/08/impress-u_sajt_ukr.pdf

Читайте також: