uk

Відбудова українських міст має бути на основі принципів і технологій енергоефективності та альтернативних джерел енергії

Відбудова українських міст має бути на основі принципів і технологій енергоефективності та альтернативних джерел енергії.

Таке стратегічне бачення України підтримують міжнародні партнери, які діляться своїми напрацюваннями та обладнанням. Один з таких партнерів – Данія, що відома своїми технологічними рішеннями в енергоефективності.

Про те, яким має бути відновлення країни та громад, йшлося на зустрічі Голови Держенергоефективності Ганни Замазєєвої із Артемом Саф’янцем – старшим експертом з енергетики COWI Ukraine.

COWI – велика міжнародна консалтингова компанія із штаб-квартирою в Данії. Її напрями роботи: енергетика, вода, відходи, інфраструктура, будівлі. Багато років компанія працює і в Україні.

До прикладу, сьогодні Уряд Данії саме із COWI працюють над відбудовою Миколаєва. Вони допомагали із питною водою, насосами, котельнями та ін., а зараз готують стратегію розвитку міста. У цій концепції питання енергоефективності займатимуть вагоме місце.

«Впевнена, що у візії кожної громади мають бути ті цінності, за які зараз бореться країна, – енергонезалежність та сталий розвиток. Ми в Держенергоефективності знаємо, як рухатися до мети. І данські партнери зі своїми технологіями в енергоефективності та чистій енергетиці – одні з найкращих помічників у цьому», – наголосила Голова.

Сторони детально обговорили відбудову України. Фокус уваги – тепло-, водопостачання і, звісно, енергоефективність будівель.

Учасники зустрічі також розглянули особливості встановлення когенераційних установок, використання місцевих видів палива, перспективи виробництва біометану та багато іншого.

Читайте також: