uk

Нове видання до Дня Незалежності України — «Рашизм: Звір з безодні»

У межах науково-популярної загальноакадемічної серії «Наука для всіх» Видавничий дім «Академперіодика» НАН України випустив книгу історикині Лариси Якубової «Рашизм: Звір з безодні».

Лариса Якубова —член-кореспондент НАН України, доктор історичних наук, старший науковий співробітник, завідувачка відділу Інституту історії України НАН України, Заслужений діяч науки і техніки України. Вона є знаною фахівчинею з історії України (зокрема Донбасу) ХХ ст., історії національних меншин, більшовистського терору і посттоталітарного транзиту. Відома як авторка і співавторка численних наукових і науково-популярних праць, багатьох виступів та інтерв’ю в онлайнових медіа.

Від початку повномасштабного вторгнення росії на нашу територію ці виступи присвячувалися питанням, викладеним і в пропонованій книзі: ідеологічним і ментальним джерелам рашизму як найвищої стадії «рускаго міра», етапам його розвитку і продукованим ним викликам цивілізованому світові, становленню десуб’єктивованого і дегуманізованого рашистського державосуспільства.

У книзі багато посилань на сучасні наукові й медійні джерела, проте викладення матеріалу є чітким і зрозумілим, цікавим та емоційним.Придбати видання можна у Передплатному агентстві «Укрінформнаука».

Читайте також: