uk

Міністерство освіти і науки України підписало меморандум про співпрацю з ENERGY ACT FOR UKRAINE FOUNDATION

Наприкінці серпня 2023 року Міністерство освіти і науки України і фонд «Energy Act For Ukraine» підписали меморандум, у якому домовилися про співпрацю для зміцнення енергетичної незалежності закладів загальної середньої освіти в Україні.

Сторони меморандуму сприятимуть реалізації та підтримуватимуть кампанію «100 сонячних шкіл», яку започаткував фонд «Energy Act For Ukraine». Її мета — посилити енергетичну незалежність закладів освіти на території України через забезпечення їм доступу до резервних джерел генерації та накопичення електроенергії на основі відновлюваних джерел енергії.

«Energy Act For Ukraine» обере заклади загальної середньої освіти державної (комунальної) форми власності для участі в кампанії «100 сонячних шкіл» за рекомендаціями Міністерства освіти і науки України спільно з департаментами (управліннями) освіти і науки обласних військових адміністрацій.

Нині фонд «Energy Act For Ukraine» уже реалізував два проєкти — це Ірпінський академічний ліцей «Мрія», у якому побудували гібридну сонячну станцію потужністю 20 кВт-год і систему збереження місткістю 40 кВт-год, і Чернігівська загальноосвітня школа І-III ступенів №3, у якій установили гібридну сонячну станцію потужністю 20 кВт-год і систему збереження місткістю 42 кВт-год. Саме така потужність дозволяє забезпечити до 40% споживання школою електроенергії і перекрити блекаут до 4-5 год.

«Реконструкція України відбувається вже сьогодні, і ми маємо відбудовувати Україну, дотримуючись принципів взаємодопомоги, прозорості і недискримінації. Наша ефективна співпраця з МОН під час війни є доказом такого нового підходу. І я сподіваюся, що далі ми будемо робити сонячні проєкти для закладів освіти тільки краще, більше і пліч-о-пліч», — зазначила засновниця та генеральна директорка фонду «Energy Act For Ukraine» Юліана Оніщук.

Реалізація проєктів фонду за підтримки Міністерства освіти і науки дозволить фонду «Energy Act For Ukraine» посилити енергетичну незалежність українських шкіл, та створити сприятливі умови для навчання навіть в умовах війни.

Читайте також: