uk

Університет Богомольця отримав збільшену кількість ліцензій для післядипломної підготовки лікарів

Інститут післядипломної освіти Національного медичного університету імені О. О. Богомольця отримав ліцензії Міністерства освіти і науки України на провадження освітньої діяльності на рівні післядипломної освіти у сфері підвищення кваліфікації лікарів, фармацевтів, науково-педагогічних та педагогічних працівників.  Згідно з відповідними наказами МОН України Університет отримав ліцензії за спеціальностями збільшеного обсягу.

Тепер здобувачам післядипломної медичної та фармацевтичної освіти НМУ пропонують на вибір 75 спеціальностей та спеціалізацій!

Повний перелік:

https://docs.google.com/…/1McjAk1OefkZzOG5e40eT…/edit…

Нині відбувається процес оновлення відповідних освітніх програм професійної підготовки як для безперервного професійного розвитку медичних (фармацевтичних) працівників, так і післядипломної освіти. Також в Інституті післядипломної освіти  Університету створюватимуть нові програми з підвищення кваліфікації науково-педагогічних та педагогічних працівників.

Для ознайомлення завучів кафедр та кураторів циклів спеціалізації з нововведеннями та тонкощами навчальних процесів за оновленими програмами підготовки, 7 листопада відбувся семінар з навчально-методичного забезпечення, де обговорили питання документального супроводу циклів спеціалізації. Захід відкрила директорка Інституту післядипломної освіти НМУ, професорка Тетяна Вежновець, яка повідомила про зміни у навчальних процесах з підвищення кваліфікації, новації щодо створення документів та їх обігу. Вона зазначила, що процес отримання ліцензій передбачав досить копітку роботу всього колективу, тож привітала присутніх з гарним результатом.

Голова постійно діючої навчально-методичної комісії вченої ради Інституту післядипломної освіти, заступниця директорки ІПО, доцентка Валентина Проценко розповіла аудиторії про суть наказів Міністерства охорони здоров’я України, які регламентують проведення спеціалізацій та тематичного удосконалення, розкрила деталі отримання рецензії на навчальний план чи програму, ознайомила з алгоритмами їх затвердження. Її виступ супроводжувався демонстрацією презентації на широкому екрані, де були чітко прописані вимоги з організації та проведення заходів післядипломної освіти та безперервного професійного розвитку для лікарів. Валентина Проценко поділилася рекомендаціями щодо створення, затвердження та реалізації навчальних програм та планів післядипломної освіти.

Також обговорювалися питання оформлення та виконання робочого плану, педагогічного навантаження, організації іспитів з практичних навичок, складу екзаменаційних і атестаційних комісій. Присутнім роздали зразки документів, за якими вони далі працюватимуть.

Читайте також: