uk

Четвертий курс проєкту BOOSTalent «Mathematical Foundations of Machine Learning» (АНОНС)

Київський академічний університет продовжуєсерію освітніх курсів про наукоємні технології та використання AI та ML в матеріалознавстві. 27 листопада розпочнетьсячетвертий курс проєкту BOOSTalent «Mathematical Foundations of Machine Learning», інформує НАН України.

Цей курс присвячено фундаментальним математичним поняттям, необхідним для розуміння машинного навчання. В основі будь-якого алгоритму машинного навчання лежить мінімізація або максимізація певних параметрів.

Першу лекцію буде присвячено математичній оптимізації, ознайомленню з її методами та вирішенню проблем, що виникають при пошуку мінімуму функції. Після цієї лекції слухачіпознайомляться зі «Стохастичним градієнтним спуском», «Адамом» тощо.

Далі автори курсу змістять акцент на ймовірності та статистику. Цей сегмент має на меті дати розуміння генеративних моделей.

Крім того, можна буде розширити свій інструментарій теоремою Байєса, базовим статистичним аналізом та простою класифікацією тексту.

Дата проведення курсу: 27 листопада 2023 року.

Викладачі

  • молодший науковий співробітник Київського академічного університету (КАУ), молодший науковий співробітник Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова кандидат фізико-математичних наук Віталій Тимчишин;
  • старший науковий співробітник КАУ, виконуючий обов’язки завідуючого Лабораторії дослідження даних та машинного навчання КАУ кандидат фізико-математичних наук Володимир Безгуба.

Мова викладання: англійська.

Курс є початковим. Його мета – надати розуміння поняття машинного навчання та навчити працювати з сучасними інструментами в цій галузі.

Формат викладання: самостійне навчання на основі відео та текстових матеріалів на платформі eduportal.kau.org.ua, проходження фінального тестування.

Курс безоплатний. Після його проходження всі учасники, які виконають програму та складуть тести, отримають сертифікати з об’ємом кредитів ЄКТС (1 кредит).

Довідково. Курс є частиною широкомасштабної ініціативи BOOSTalent Project, що об’єднує кілька європейських університетів зі спільною метою: стимулювати інновації в області штучного інтелекту та машинного навчання у різних галузях: космічна промисловість, електроніка, розробка сучасних матеріалів, біорізноманіття. 

Підготовку та викладання курсів здійснено ДНУ «Київський академічний університет» в межах проєкту BOOSTalent, що фінансується Європейським інститутом технологій та інновацій.Докладніша інформація на сайті проєкту «Academ.City»

Читайте також: