uk

Доцентка медичного університету імені О.О. Богомольця представляла Україну на Світовому конгресі анестезіологів

Доцентка кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Катерина Бєлка у складі української делегації представила Університет та Україну на Світовому конгресі анестезіологів 2024 (WCA2024), що відбувся у Сінгапурі. Фахівчиня виступила з інформативною лекцією щодо безпеки пацієнта у зоні конфлікту.

Світовий конгрес анестезіологів – це одна з найголовніших подій у світовій анестезіології, що є гарним інструментом для створення нових проєктів, наукових зв’язків, обміну досвіду та взаємодії фахівців, ідеться у повідомленні навчального закладу.

Цьогоріч, вперше з 2016 року, зважаючи на обмеження пандемії, захід відбувся в офлайн-форматі та зібрав понад 5500 учасників зі 142 країн світу.

Доцентка Катерина Бєлка, представляючи актуальну тему з безпеки пацієнта у зоні конфлікту, інформувала учасників Конгресу про результати нещодавно захищеної докторської дисертації «Попередження виникнення критичних інцидентів під час хірургічних втручань в умовах різних методів анестезіологічного забезпечення». Зокрема, щодо підвищення безпеки пацієнтів, впровадження заходів безпеки у закладах охорони здоров’я, дослідження та аналізу критичних інцидентів.

Вона також представила наукові дослідження кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти з питань безпеки пацієнта і досвід колег-анестезіологів, які зараз захищають Україну у лавах Збройних Сил України. Крім того, взяла участь у постерній секції за результатами одного з PhD-досліджень, що виконуються на кафедрі, та була модератором на постерній секції з безпеки. Представниця Університету поспілкувалася з експертами, обмінювалася досвідом і знаннями з колегами, налагоджувала нові ділові контакти.

Разом з Катериною Бєлкою у конгресі взяли участь ще четверо колег з України. Наступний Світовий конгрес анестезіологів відбудеться за 2 роки.

Читайте також: