uk

Щоб світ побачив катастрофічні наслідки російської війни для українського довкілля: фотограф масштабує власний проєкт

Екологічні наслідки війни має бачити весь світ: відомий іспанський фотограф масштабує власний проєкт щодо висвітлення екоциду в Україні. Створені знімки стануть основою для міжнародних виставок – щоб світ побачив катастрофічні наслідки російської війни для українського довкілля, ідеться у повідомленні Міндовкілля.

Питання продовження співпраці та сприяння роботі фотографа Даніеля Бельтри обговорили перший заступник Міністра Олександр Краснолуцький із заступником посла Іспанії в Україні Карлосом Гарсіа Паскуалем.

Нагадаємо, ще торік під час зустрічі Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець з Послом Іспанії в Україні Рікардо Лопес-Аранда Хагу досягнуто домовленостей про співпрацю для створення відповідного фотопроеєу про екоцид в Україні.

З того часу за сприяння Міндовкілля Даніель Бельтра вже побував у Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській та Одеській областях та відзняв кадри жахливих наслідків війни для природи. Наприклад, серед іншого – і постраждалі території Гетьманський національний природний парк. Світлини лягли в основу масштабного матеріалу в одному з найвпливовіших іспанських видань “EL PAIS”. Аудиторія видання – понад 700 тисяч читачів, які побачили знімки постраждалого українського довкілля.

Наразі мета фотографа – поширити страшні кадри руйнувань не тільки в газетах, журналах та друкованих ЗМІ, а й розмістити їх на міжнародних виставках та спонукати людей підтримувати Україну.

“Для нас важливо, щоб світ бачив ту екологічну катастрофу, яку щодня спричиняє росія на території нашої країни. Кожна світлина є не лише фотофактом екологічних злочинів, але й закликом до світової спільноти діяти. Тож Міндовкілля підтримує та готове сприяти у реалізації таких проєктів. Найближчим часом ми складемо маршрути, визначимо максимально безпечні місця та перелік знищених росією об’єктів, які варто було б показати усьому світові”, – наголосив перший заступник Міністра Олександр Краснолуцький.

За його словами, міжнародне висвітлення наслідків збройної агресії рф в Україні є також важливою складовою реалізації пункту 8 Формули миру Президента України «Екологічна безпека».

Читайте також: