uk

Відібрано 15 науково-дослідницьких проєктів для фінансування

Міністерство освіти і науки України та Федеральне міністерство освіти та досліджень Німеччини відібрало 15 науково-дослідних спільних проєктів для фінансування в 2024-2025 роках.

Напрями проєктів охоплюють біотехнологію, наукові дослідження у сфері охорони здоров’я, цифровізації, інформаційних технологій, а також соціальних та гуманітарних наук. Проєкти впроваджуватимуть під керівництвом провідних німецьких і українських учених.

Співпраця відбувається в межах міжнародних зобов’язань України, згідно з якими українським ученим надається можливість проводити спільні дослідження, обмінюватися досвідом та співпрацювати з науковими установами і закладами вищої освіти.

Для участі в конкурсі українськими і німецькими вченими подано понад 100 спільних проєктних пропозицій. Конкурс було відкрито для науково-дослідних груп українських закладів вищої освіти, наукових установ, підприємств, у статуті яких наявна інформація про діяльність із проведення наукових досліджень та науково-дослідних груп німецьких установ.

Білатеральний проєкт розраховано на 2 роки, а фінансова підтримка передбачає заробітну плату українських учасників науково-дослідної роботи. Також договір між МОН та виконавчими установами охоплює витрати на службові відрядження за кордон і в Україні для проведення спільних досліджень. Крім цього, передбачено витрати на придбання матеріалів, накладні витрати в межах проєкту для підтримки організацій, що здійснюють науково-дослідну роботу.

Дякуємо нашим партнерам за співпрацю й експертизу для розвитку науково-технічного сектору в Україні.

Ознайомитися зі списком науково-дослідних проєктів можна за покликанням

Читайте також: