uk

Центр банкрутства Бізнес-школи Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Т. Шевченка починає свою діяльність

Як розповіли в університеті, це спільний проєкто Бізнес-школи Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Громадської організації “Український інститут банкрутства”

Свою діяльність Центр буде здійснювати шляхом організації публічних заходів (круглих столів, відкритих лекцій, вебінарів, тренінгів, практичних семінарів) та проведення досліджень у цій сфері права, включаючи і підготовку експертиз та правових висновків. До роботи Центру будуть залучатись вітчизняні науковці, освітяни, судді, міжнародні експерти та іноземні фахівці

Діяльність Центру банкрутства спрямована на широку аудиторію – науковців та викладачів права і економіки, суддів та державних службовців, арбітражних керуючих та адвокатів і практикуючих юристів, студентів та усіх, хто цікавиться ефективними юридичними процедурами вирішення проблем заборгованості.

 розпочинає свою роботу з проведення відкритої лекції, метою якої є представлення банкрутства як цілісної системи правових норм та юридичних процедур, що складає ефективний правовий механізм вирішення проблем заборгованості будь-якої особи. За змістом ця лекція є вступом до банкрутства з аналізом правових відносин та усіх складових елементів законодавства. Далі окремі елементи системи будуть запропоновані для обговорення на круглих столах, вебінарах та тренінгах. 

Лектором є Олександр Бірюков – відомий в Україні і світі учений, освітянин, міжнародний експерт з 27-річним досвідом викладання, проведення досліджень і участі в розробці законопроєктів та міжнародних інструментів.

На відкритій лекції буде представлено цю сферу права і законодавства, а саме: природу правових відносин, мету і завдання законодавства, складові системи з її підсистемами та окремими елементами законодавства, специфіку процедурних правил та наслідки застосування процедур банкрутства до окремих категорій осіб. Цей матеріал буде представлений разом з оглядом української моделі банкрутства. Важливою особливістю цього заходу є ознайомлення слухачів з банкрутством через призму міжнародних стандартів та найкращої світової практики і з урахуванням сучасних тенденцій розвитку цієї сфери законодавства у світі.

Ця і подальші лекції розраховані на тих, хто викладає, вивчає чи практикує банкрутство, передусім на арбітражних керуючих, адвокатів та практикуючих юристів. Лекція зацікавить представників бізнесу – власників та керівників компаній і підприємців. Корисним участь у заході буде для суддів та державних службовців, які щоденно мають приймати рішення у конкретних ситуаціях і бажано з урахуванням положень міжнародних документів. Запрошуємо студентів – юристів та економістів, а також усіх, хто бажає дізнатись більше про ефективні процедури розв’язання проблем критичної заборгованості.

Слухачам буде видано сертифікат.

Реєстраційна форма доступна за посиланням.

Читайте також: