uk

Щорічна конференція молодих учених «Підстригачівські читання – 2024» (Анонс)

27-29 травня 2024 року в Інституті прикладних проблем механіки і математики імені Я.С. Підстригача НАН України (м. Львів) відбудеться чергова щорічна конференція молодих учених «Підстригачівські читання – 2024», організатором якої виступає Рада молодих науковців та спеціалістів цієї академічної установи.

Про це інформує НАН України.

Традиційні наукові читання присвячені пам’яті видатного українського вченого в галузі математичних проблем механіки та математичного моделювання, засновника Інституту прикладних проблем механіки і математики імені Я.С. Підстригача НАН України академіка Ярослава Степановича Підстригача (1928 –1990).

Метою заходу є організація форуму досвідчених і молодих науковців у галузі математики й механіки задля сприяння науковому зростанню й утвердженню молодих учених, обміну ідеями між ними та їхніми як молодими, так і старшими колегами, а також, що важливо, набуттю досвіду у представленні наукових результатів.

Щороку в конференції активно беруть участь молоді вчені з усієї країни.

З метою популяризації серед молодих науковців імені та вагомого внеску академіка АН України Ярослава Степановича Підстригача у розвиток окремих розділів механіки, математики та математичного моделювання, а також з метою підтримки і заохочення талановитих молодих учених України у цей не простий для нашої країни час, на конференції молодих учених «Підстригачівські читання – 2024», буде вчергове проведений конкурс на премії його імені для молодих науковців за напрямами «Механіка», «Математика» і «Математичне моделювання» (по одній за кожним напрямом) згідно з Положенням про премії ім. Я. С. Підстригача для молодих науковців.Докладна інформація про конференцію

Читайте також: