uk

Понад 200 освітян і науковців обговорили сучасні тенденції вивчення хімії у ЛНУ імені Івана Франка

У Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулася Х Міжнародна конференція «Сучасні тенденції навчання хімії». У заході взяли участь понад 200 освітян зі 100 освітніх і наукових установ України, Польщі, Італії, Швейцарії та Канади. Конференцію підтримало Міністерство освіти і науки України.

22–23 березня 2024 року представники різних міст України та закордонні фахівці обмінювались досвідом навчання хімії та природничих дисциплін у школах і закладах позашкільної освіти, підготовки вчителів природничих предметів у ЗВО, формування інтересу до вивчення хімії, дослідницької складової роботи вчителя хімії, новацій у хімічній освіті.

На конференції заслухали доповіді про пропедевтичну хімію, реалізацію технології едьютейнменту в позакласній роботі з хімії, креативні методики навчання хімії, формування мотивації учнів як складової професійної компетентності вчителя, методичні орієнтири навчання хімії в НУШ тощо.

Учасники дискутували про формування інтересу до хімії через емоційне залучення та контекстне навчання, можливості використання 3D-моделювання та 3D-друку під час вивчення хімії, проблеми й перспективи олімпіадного руху з хімії в Україні, мобільне навчання та інноваційні технології в умовах дистанційного та змішаного навчання, акмеологічний підхід під час викладання хіміко-біологічних дисциплін.

Особливу увагу надали питанням викладання хімії в ЗЗСО в умовах воєнного стану та врахуванню психоемоційного стану учнів, зокрема учнів з-поміж ВПО. Також багато доповідей стосувалися сучасних тенденцій навчання хімії у ЗВО.

Читайте також: