uk

МОН підписало меморандум із CRDF Global

Міністерство освіти і науки України разом із Фондом цивільних досліджень і розвитку США (CRDF Global) підписали меморандум про співпрацю. Цей крок спрямований на посилення співпраці у сферах, що є критично важливими для обох сторін: безпеки науково-дослідницької діяльності, академічної доброчесності, кібербезпеки, захисту інформації та стійкості критичної інфраструктури.

Мета меморандуму — створити механізми для ефективної співпраці між Україною та США для запобігання передання та використання технологій, пов’язаних зі зброєю масового ураження або технологіями подвійного призначення. Зокрема, виявлення та реагування на загрози у сфері кібербезпеки.

Меморандум передбачає низку спільних ініціатив, серед яких обмін інформацією, досвідом, проведення спільних навчальних заходів, а також навчання спеціалістів й реалізація спільних дослідницьких проєктів.

Дякуємо партнерам за співпрацю, яка допоможе підвищити рівень кіберзахисту та інформаційної стійкості для розвитку партнерств між науковими й освітніми установами України та США.

Читайте також: