uk

Премія НАН ” За популяризацію науки”: хто став лауреатом?

Президія Національної академії наук України на своєму черговому засіданні присудила премії НАН України «За популяризацію науки» за підсумками конкурсу 2023 року. Про це повідомляє пресслужба академії.

В номінації «Найкраща науково-популярна публікація (серія публікацій) про наукові розробки та досягнення, проблеми розвитку науки та (або) публікація періодичного друкованого/електронного ЗМІ про науку (журнали, газети, інтернет-сайти, зареєстровані як ЗМІ, наукові рубрики ЗМІ)» премію присуджено: головному редактору науково-популярного журналу «Світогляд» академіку НАН України Ярославу Яцківу; члену редколегії і редакції Науково-популярного журналу «Світогляд» кандидату фізико-математичних наук Ігорю Жуку; члену редакції Науково-популярного журналу «Світогляд» Сергію Вавілову – за публікацію періодичного друкованого/електронного журналу про науку.

У номінації «Найкраща програма про науку (радіо- та (або) телевізійні проєкти, які виходили на радіо-, телеканалах та (або) інтернет-мовленні), науково-популярний фільм» – ведучому телепроєкту «Security Talks» на «Апостроф TV» кандидату філологічних наук Валентину Бадраку; редактору телепроєкту «Security Talks» на «Апостроф TV» Владиславу Христофорову; головному оператору телеканалу «Апостроф TV» Михайлу Міщенку – за програму на телеканалі «Апостроф TV»: «Українська наука в обороні. Прорив України: лазери проти дронів. Новітні технології НАН України».

У номінації «Найкращий науково-просвітницький проєкт року (музейні, виставкові, фестивальні проєкти, лекторії, наукові кафе, спеціальні (тематичні) онлайн-проєкти, проєкти в соціальних мережах, подкасти, проєкти блогерів, проєкти інших форматів, що залучають широку громадськість (дорослих, дітей і школярів, студентів) до досягнень науки через публічні заходи)» – автору ідеї, ведучому і керівнику проєкту «Про науку. Компетентно» академіку НАН України Володимиру Семиноженку; журналісту проєкту «Про науку. Компетентно» Марині Половко; редактору проєкту «Про науку. Компетентно» Марині Єрашко – за проєкт «Про науку. Компетентно» в соціальних мережах.

Лауреатам Премії буде вручено Диплом та грошову винагороду на щорічній сесії Загальних зборів НАН України. Окрім того, Президія НАН України прийняла рішення відзначити й інших учасників конкурсу почесними грамотами і подяками.

Читайте також: