uk

Представники МОН узяли участь в Українському форумі міжнародної освіти

10 квітня відбувся Український форум міжнародної освіти за участю заступника міністра освіти і науки Михайла Винницького. Форум організовано Державним підприємством «Український державний центр міжнародної освіти».

Захід зібрав понад 300 учасників як в офлайн-, так і в онлайн-форматах, серед них були представники закладів вищої освіти, численних державних та освітніх інституцій тощо.

Під час Форуму порушили такі питання:

  • новації законодавства щодо іноземних студентів в Україні;
  • забезпечення якості вищої освіти в Україні;
  • міграційні аспекти в питанні навчання іноземних студентів;
  • інтернаціоналізація вищої освіти.


«Зараз стрімко зростає цікавість у світі до всього, що пов’язано з Україною. І роль наших закладів освіти, а конкретно — наших викладачів, науковців, студентів — у задоволенні запиту на розуміння феномену України і українськості — величезна. Нам усім настав час змінювати парадигму інтернаціоналізації — наше розуміння цього терміна має змінитися. Завдання — змінити наголоси: від збільшення привабливості України як постачальника освіти іноземцям до збільшення привабливості України як джерела сенсів, місця цікавих академічних партнерств, терра інкогніта для досліджень. Цю вимушену зміну ми маємо розглядати як можливість запропонувати світу щось нове й унікальне», — зазначив заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький на відкритті Форуму.

Також Михайло Винницький наголосив на важливості популяризації української мови. Один із механізмів — затвердження стандарту української мови як іноземної та запуск центрів тестування.

Читайте також: