uk

Понад 50 університетів Великобританії скорочують робочі місця

Понад 50 британських університетів підтвердили втрату академічних робочих місць, оскільки нестабільний ринок для набору іноземних студентів і призупинене зростання доходів від вітчизняних студентів змушують керівників вищих навчальних закладів скасовувати або скорочувати менш популярні академічні програми, при цьому мистецтво та гуманітарні науки несуть основний тягар.

Хоча більшість британських університетів повідомили про надлишок у 2022–2023 роках після кількох років шаленого набору іноземних студентів під час і одразу після пандемії COVID, прогнози на цей і наступний рік є похмурими.

Експерти з розміщення студентів кажуть, що іноземні студенти відкладають бронювання свого житла, доки уряд не відверне погрози ще більше посилити студентські візи, а також зростає невизначеність щодо майбутнього маршруту випускників після навчання.

Це призвело до попередження Університетів Великобританії (https://www.universitiesuk.ac.uk/…/universities-uk…) про те, що кількість віз для навчання, виданих минулого року, зменшилася на 5,5% і що негативна риторика та вороже ставлення уряду до іноземних студентів продовжує знижувати попит на навчання у Великобританії серед іноземних студентів.

«Майже половина (45%) майбутніх студентів кажуть, що вони б переглянули місце навчання, якби пропозицію про роботу після навчання було обмежено», — заявив представник університетів Великобританії.

Санам Арора, засновник і голова Національної індійської спілки студентів і випускників (NISAU) Великобританії, повторив це попередження: «70% індійських студентів сказали нам, що для них критично важливо отримати досвід роботи в країні, в якій вони навчаються після закінчення навчання».

Студенти підстраховуються

Доктор Джанет Ілієва, засновник і директор Education Insight, каже, що все більше іноземних студентів підстраховуються і подають заявки на отримання студентських віз до кількох країн, залишаючи остаточне рішення щодо того, де навчатися, на потім у циклі набору та вступу.

«Отже, зменшення кількості виданих студентських віз (для Великобританії) применшує масштаби скорочень, про які повідомляють університети», — сказала вона University World News .

Ілієва також попередила, що минулорічний аналіз фінансового стану, проведений Управлінням у справах студентів Англії, який вказав на «погіршення, але порівняно здорове фінансове становище», тепер виглядає досить застарілим.

«Здебільшого стабільне фінансове здоров’я пояснюється очікуваним збільшенням міжнародних гонорарів і найму персоналу. Ми знаємо, що цього не сталося, а це означає, що основне джерело зростання зникло.

«Ми також бачимо, що нещодавнє збільшення кількості іноземних студентів у Великій Британії відбулося на рівні післядипломної освіти, яка становила 64% іноземних студентів у 2021–2022 роках», — сказала Ілієва. Як повідомляє University World News, саме цей ринок спостерігав найрізкіші падіння споживання в січні.

Падіння депозитів

Перш ніж зробити Великобританію менш привабливою для іноземних студентів, Ілієва закликала уряд переглянути дані Enroly, які показують величезне падіння кількості виданих підтверджень про зарахування на навчання та депозитів для вступу в січні, особливо на рік. викладав аспірантуру, кількість яких знизилася на -70% для Нігерії та -33% для Індії порівняно з минулим роком.

Вона та інші представники сектору вищої освіти побоюються, що уряд може скоротити або скасувати програму Graduate Route, яка дозволила 175 872 випускникам залишатися у Великій Британії протягом двох років у пошуках роботи після того, як цю схему було повторно запроваджено у 2021 році. Наразі Консультативний комітет з питань міграції розглядає можливості навчання для аспірантів, який звітуватиме міністру внутрішніх справ Джеймсу Клеверлі 14 травня 2024 року.

У травні також очікуються останні дані про міграцію, а також цифри Вищого Агентства статистики освіти, яке покаже, чи зросла кількість іноземних студентів у Великій Британії з піку 2021-2022 років у 679 970.

Оскільки багато британських університетів повідомляють про збитки через навчання домашніх студентів внаслідок заморожування плати за навчання для англійських студентів з 2017 року на максимумі 9250 фунтів стерлінгів (11 500 доларів США), вищі навчальні заклади стали залежати від плати за навчання іноземних студентів, яка часто вдвічі або втричі вищі, ніж плата за британських студентів.

Таким чином, будь-яке значне падіння кількості іноземних студентів загрожуватиме університетам, які зуміли утриматися у фінансовому плані, незважаючи на фіксовану плату за навчання вдома та швидку інфляцію. За словами Деніела Сміта, засновника консультаційної групи з питань студентського житла та доброго менеджменту, яка допомагає клієнтам з інвестиціями в житло для студентів, є багато причин для занепокоєння. Він сказав, що хоча Unite, провідний постачальник студентського житла у Великій Британії, цього року знизився лише на 4% у кількості бронювань, він зосереджений на університетах Russell Group, які, як правило, є найпопулярнішими серед китайських студентів. За його словами, деякі інші оператори, які обслуговують університети «рівня 2», скоротилися на 40% порівняно з бронюваннями за минулий рік. Опублікувавши публікацію на LinkedIn, Сміт сказав: «З розмов з ринками здається, що іноземні студенти відкладають бронювання житла за ціною, але також існує стриманість через ворожу позицію уряду щодо іноземних студентів».

Він погодився, що «іноземні студенти підстраховуються» і що китайські студенти, зокрема, «подають заявки до кількох країн і кількох університетів», додавши: «Хороша новина полягає в тому, що з обмеженнями імміграції в Канаді, Австралії та можливим обранням Трампа президентом США, перспективи невизначені для іноземних студентів у всьому світі, а не лише у Великій Британії».

Пакети звільнення

Уся ця невизначеність спонукає керівників університетів у Великій Британії продовжувати плани, які вони, ймовірно, мали в запасі, щоб скоротити менш популярні курси та запровадити пакети звільнень для постраждалих співробітників, а також пропонувати заохочення дострокового виходу на пенсію тим співробітникам, яким набридло падінь. академічна оплата праці та підвищене навантаження.

Декілька тисяч академічних і адміністративних посад було втрачено або буде втрачено в найближчі кілька місяців, оскільки університети скорочують менш прибуткові програми, згідно з опублікованою сторінкою веб-сайту, яка відстежує звільнення та боротьбу з ними.

Сайт під назвою «UK HE Shrinking» управляється філією Союзу університетів і коледжів (UCU) Лондонського університету королеви Мері.

До 25 квітня 2024 року було зафіксовано скорочення програм і звільнення, оголошене в 52 британських університетах.

Деякі курси були звільнені після того, як викладачі УКУ погрожували страйком, зокрема сучасні мови в Абердинському та Кентському університетах.

Проте в кількох університетах тривають інші страйкові вибори, тоді як деякі філії УКУ покладаються на петиції, щоб спробувати зберегти курси, або співпрацюють з керівництвом, щоб уникнути примусових звільнень шляхом узгодження нових практик роботи.

Мистецтво та гуманітарні науки під загрозою

Мистецтво та гуманітарні науки піддаються найбільшому ризику через скорочення, про які було оголошено або які плануються, відповідно до трекера профспілок «UK HE Shrinking», який також повідомляє про скорочення часу дослідження в цьому секторі.

У той час як англійська та сучасні мови були позбавлені відрізання в Університеті Кента, курси, які планується вийти, включають історію мистецтва, музику та аудіотехнології, філософію, релігієзнавство, антропологію, охорону здоров’я та соціальне забезпечення та журналістику.

Це ще не все. Віце-канцлер Кенту, професор Карен Кокс, оголосила, що піде у відставку в травні, що призвело до того, що генеральний секретар UCU Джо Грейді сказала: «Віце-канцлер Карен Кокс виглядає як підпалювач, який намагається втекти з місця події, тепер, коли було оголошено про її відставку».

Очікуються й інші «дострокові відставки» серед керівників університетів.

У Голдсмітс Лондонського університету стверджують, що під загрозою 130 посад, кількість яких оскаржується керівництвом, але постраждали факультети антропології, англійської мови та творчого письма, історії, музики, психології, соціології, театру та перформансу та візуальної культури, а деякі втративши половину штату, повідомляє UCU.

Майкл Розен, телеведучий, колишній лауреат дитячих поетів і професор дитячої літератури, який пропрацював у Goldsmiths протягом 10 років, описав загрозу масового звільнення як «нестерпну».

Пріямвада Гопал, професор постколоніальних досліджень Кембриджського університету, сказав The Guardian: «Звільнення, оголошене керівництвом Goldsmiths, є жахливим актом культурного та соціального вандалізму, який знищить вивчення та викладання гуманітарних наук не лише в цій країні. інституція, але Британія загалом».

Університет Нортумбрії в Ньюкаслі планував скоротити витрати на персонал на 12,5 мільйонів фунтів стерлінгів, але УКУ заявив, що зіткнувся з погрозами примусового звільнення.

Саутгемптон іде проти течії

Список втрат робочих місць можна продовжувати й продовжувати, але одним із університетів, який протидіє цій тенденції, є Саутгемптонський університет, який нещодавно оголосив , що призначає 180 нових науковців до 2025 року.

Професор Філіп Райт, старший віце-президент (науковий) університету Університет Саутгемптона сказав University World News: «Наша кампанія з набору академічних кадрів є справжньою інвестицією в майбутнє та підтримує наші амбіції щодо зростання як у розмірі, так і в формі освіти, досліджень, обміну знаннями та бізнесу.

«Розумне фінансове управління, наша зростаюча репутація», а також чітка стратегія означають, що ми змогли вийти з постпандемічного періоду, незважаючи на виклики, з якими зіткнувся сектор». Він сказав, що

університет зосередився на забезпеченні високоякісного досвіду студентів і робить інвестиції «без необхідності скорочувати пропоновані курси».

Нік Мітчелл

(текст англійською тут: http://surl.li/tgqvq)

Читайте також: