uk

КПІ взяв участь у міжнародній конференції «Антикорупційна освіта: міжнародний досвід і перспективи розвитку в Казахстані»

Уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції, доцент кафедри теорії та практики управління Яна Цимбаленко поділилася досвідом підвищення антикорупційної обізнаності серед молоді й запровадження відповідних освітніх заходів у КПІ та представила впроваджену в освітню програму першого рівня вищої освіти вибіркову дисципліну «Доброчесність і антикорупція». На базі цієї дисципліни планується розробити та запровадити модуль «Антикорупція» для всіх студентів першого курсу.

Загалом на заході обговорювались питання розвитку антикорупційних стандартів та академічної доброчесності в системі вищої освіти.

Конференція зібрала близько 100 делегатів, зокрема фахівців з Агентства з протидії корупції, Міністерства науки та вищої освіти Республіки Казахстан, Бюро з питань міжнародної боротьби з наркотиками та правоохоронної діяльності Державного департаменту США, а також керівників університетів і представників академічних кіл.

Відбулась конференція в місті Алмати на базі Університету NARXOZ за участі Програмного офісу Управління ООН з наркотиків і злочинності в Казахстані (UNODC) у співпраці з Агентством Республіки Казахстан з протидії корупції.

Читайте також: