uk

Підписано тристоронній меморандум про співпрацю у питаннях якості повітря у столиці.

Документ про співпрацю уклали представники Управління екології та природних ресурсів КМДА, громадської системи моніторингу якості повітря ЛУН та Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Зазначається, що документ передбачає роботу у сфері охорони природного середовища та ресурсів міста, обмін інформацією про стан повітря та у підвищенні рівня підготовки молодих і перспективних фахівців екологічного напряму. Наприклад, проходження практики студентами КНУ в Управлінні екології та природних ресурсів КМДА.

Ректор КНУ Володимир Бугров зазначив: «У наступному році в Україні проходитиме Міжнародна олімпіада з астрофізики і фізики космосу. Планувалося зробити експериментальний тур у Києві на базі астрономічних обсерваторій Національної академії наук України і Київського національного університету. Проте це виявилося неможливим: через погану якість повітря просто не видно зірок. Це одна із причин чому розробка вчених нашого університету – станцій спостереження за якістю повітря – важливий внесок у майбутнє українських міст».

Читайте також: