uk

В Україні запустили освітню платформу у сфері сонячної енергетики

В Україні з’явилась платформа для навчання кваліфікованих спеціалістів у сфері сонячної електроенергетики. Освітній проект Atmosfera Academy запустила компанія «Атмосфера», передає kosatka.media

Навчання проходить онлайн, у форматі стислих лекцій. «Можна вчитися у зручний час, з будь-якої точки світу і з будь-якого пристрою, студенти виконують домашні завдання, є перевірка знань і можливість задати питання і отримати зворотний зв’язок від куратора, – розповідає Олексій Веретельник, менеджер освітньої платформи для підготовки фахівців у сфері сонячної енергетики Atmosfera Academy. – Учням, які успішно завершили курс, видають сертифікати та вносять до бази випускників, де роботодавці шукають фахівців».

Наразі на платформі доступний курс «Проектувальник сонячних електростанцій».

Освітня програма в академії формується на основі аналізу необхідної інформації на ринку сонячної енергетики, досвіду співпраці з дилерами та партнерами, а також відгуків випускників попередніх програм.

«Враховуючи ці три фактори, розробляємо нові навчальні програми та покращуємо існуючі, – каже Олексій Веретельник. – У нас можна навчитися проектувати, встановлювати і обслуговувати сонячні станції будь-якій людині, що має вищу або середню спеціальну освіту електрика або інженера-електрика, а також проектувальнику і монтажнику технічного напрямку, а також енергоаудиту».

Фахівцям обслуговування охоронних систем, систем вентиляції та кондиціонування буде легко розібратися у тонкощах роботи сонячних станцій завдяки подібному досвіду, продовжує він, додаючи, що будівельники та універсальні майстри з ремонту зможуть консультувати з приводу установки СЕС власників будинків.

Компанія щорічно відбирає 30 кращих студентів для участі у грантовій програмі. Партнерами Академії виступають Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу та Національний Університет біоресурсів і природокористування України.

«Коли СЕС в Україні тільки почали з’являтися і на ринку ще не було фахівців з досвідом роботи зі станціями, ми почали організовувати лекції та семінари для партнерів, – розповідає Олексій Веретельник. – Через карантинні обмеження навчання довелося перевести в онлайн формат і це відкрило можливість зробити його доступним для більш широкого кола фахівців по всій Україні – так з’явилася онлайн-академія».

У майбутньому компанія націлена підвищити кваліфікацію фахівців з сонячних електростанцій. «У найближчий рік плануємо запустити кілька нових курсів, у тому числі у співпраці з університетами, – каже Олексій Веретельник. – На платформі з’являться безкоштовні лекції та майстер-класи, а також нові формати навчання, плануємо включити в програму офф-лайн заняття, на яких студенти зможуть вирішувати практичні завдання».

Читайте також: