uk

У міжнародній науково-практичній конференції щодо європейської інтеграції вищої освіти України взяли участь понад 200 учасників

8 листопада 2022 року за участі та підтримки Міністерства освіти і науки України в форматі зум-вебінару відбулась XІ Міжнародна науково-практична конференція «Європейська інтеграція вищої освіти України в контексті Болонського процесу. Відновлення: виклики, підходи та інструменти».

Конференція мала на меті створити рекомендації, що сприятимуть відновленню вищої освіти в Україні, забезпеченню та удосконаленню її якості.

Захід відбувався в другу річницю прийняття Римського комюніке, в якому визначені оновлені цілі розвитку Європейського простору вищої освіти на наступне десятиріччя. 

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет звернувся до учасників з вітальним словом, наголосивши на тому, що вища освіта України має відновлюватися у гармонії з цінностями та візією розвитку Європейського простору вищої освіти, бути локомотивом у післявоєнній відбудові країни. Болонський процес встановлює чіткі орієнтири та дає необхідні інструменти для досягнення цієї мети.

Під час сесії «Відновлення вищої освіти України в контексті євроінтеграції» Олександр Пижов, генеральний директор директорату європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик МОН України презентував проєкт Плану відновлення України – Освіта і наука – перспектива членства в ЄС. Олег Шаров, генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН України, член HERE представив стан і перспективи Стратегії розвитку вищої освіти 2031. 

Конференція зібрала представників всіх основних стейхолдерів у сфері вищої освіти. Питання відновлення вищої освіти в Україні, забезпечення та удосконалення якості вищої освіти розглянули під різними кутами. До заходу долучилися понад 200 учасників в режимі синхронного онлайн.

Детальна інформація про конференцію, презентації та відеозапис доповідей для асинхронного перегляду дивіться на сайті Національного Erasmus+ офісу за посиланням. 

Читайте також: