uk

В Іспанії розпочав роботу український освітній хаб

Український освітній хаб розпочав діяльність в іспанському місті Валенсія.

Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет.

За його словами, в Іспанії наразі мешкає понад чверть мільйона українців.

«В Іспанії нині мешкають понад 250 тисяч українців, багато з них діти. МОН ставило за мету відкрити український освітній хаб в країні – і це вдалося зробити. Щиро дякую іспанському народу за гостинність та підтримку», – зазначив міністр.

Очікується, що мережа освітніх хабів допоможе дітям-біженцям надолужити навчання та продовжити здобувати освіту за українськими програмами.

Також у таких хабах батьки школярів зможуть опанувати актуальні IT-професії та ті, які потрібні на ринку праці, що сприятиме у подальшому працевлаштуванні.

В іспанському хабі українці зможуть пройти курси вивчення іспанської мови для дітей та дорослих, отримати гуманітарну допомогу, консультації іспанських юристів і адвокатів та психологічну підтримку, відвідати різноманітні заходи.

Незабаром планується запуск навчальних класів з програмування, вивчення української мови та математики, фотовиставки приуроченої до річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну, а також доставлення української літератури для наповнення іспанських бібліотек Валенсійського округу та проведення серії симфонічних концертів на підтримку України у великих містах.

Координаторкою українського освітнього хабу в Іспанії стала Люсія (Людмила) Задорожна, президентка міжнародної неурядової організації «DAMARK ONGD Humanitaria» (lusia.office@ngo-damark.org, CIF G01940303, Reg. 3439, ngo-damark.org.

Читайте також: