uk

NANO-2023: такий багатий наносвіт

Протягом чотирьох днів – з 16 по 19 серпня – у гібридному форматі тривала 11-та Міжнародна конференція «Нанотехнології та наноматеріали» NANO-2023 Nanotechnology and nanomaterials. Це надзвичайна подія для наукової та інноваційної спільноти, яка об’єднала близько 500 українських і зарубіжних дослідників з різних галузей, що працюють над розвитком та застосуванням нанотехнологій та наноматеріалів.

Організаторами заходу стали консорціум EEN-Україна й Інститут фізики НАН України, а партнерами – Тартуський університет (Естонія), Туринський університет (Італія), Університет П’єра та Марії Кюрі (Франція) та European Profiles A.E. (Греція).

Тематичними напрямками конференції були: нанофізика та фізико-хімічне матеріалознавство, нанобіотехнології для охорони здоров’я, нанорозмірна фізика, нанобіотехнології та хімтехнології, наноплазмоніка та підсилена коливальна спектроскопія, нанооптика та фотоніка, наноструктуровані поверхні, нанокомпозити та наноматеріали, мікроскопія нанооб’єктів.

А родзинкою цьогорічної конференції стало проведення спеціальної сесії, яку було присвячено програмам ЄС та інструментам EEN для підтримки науки та інновацій.

Читайте також: