uk

Міндовкілля адаптує систему державного нагляду у сфері захисту довкілля до сучасного законодавства: триває публічне обговорення проекту

Міндовкілля розробило проект рішення Уряду, який вносить зміни до Концепції реформування системи державного нагляду у сфері охорони навколишнього природного середовища. Саму Концепцію Уряд схвалив ще у 2017 році. Нею передбачено ліквідацію Держекоінспекції та створення Державної природоохоронної служби задля удосконалення державної системи екологічного моніторингу та спрощення системи державного контролю у сфері захисту довкілля.

Втім відповідно до статті 17 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади» у разі, якщо більшість функцій органу складають контрольно-наглядові функції за дотриманням актів законодавства, утворюється інспекція. 

Тож розроблений Міндовкілля проект усуває регуляторні колізії та адаптує зазначену Концепцію у відповідність до Закону України «Про центральні органи виконавчої влади». 

Із проектом документа можна ознайомитися за посиланням: https://bit.ly/48xkRlY.

Урядовий портал запрошує усіх зацікавлених осіб долучитися до обговорення документа та висловити свою думку щодо нього. Очікуємо ваші пропозиції на поштову адресу Міндовкілля: вул. Митрополита Василя Липківського, 35, м. Київ, 03035 або електронну адресу: info@mepr.gov.ua

Читайте також: