uk

28 вересня у Запоріжжі відбудеться відкриття виставки НАНЦ “Україна в Антарктиці: дослідження та незламність”

Впродовж місяця у Запоріжжі працюватиме виставка “Україна в Антарктиці: дослідження та незламність”, яку організовують Національний антарктичний науковий центр та Центральна міська бібліотека Запоріжжя.

Експозиція містить 27 колажів з унікальними антарктичними фото, а також цікаві відео з найвіддаленішого куточка України в світі.

Офіційне відкриття виставки відбудеться 28 вересня 2023 року о 16:00 в Запорізькій міській центральній бібліотеці.

Вхід вільний

Запрошуємо представників медіа долучитися до події.

Гості заходу дізнаються як живуть українські полярники та полярниці в Антарктиці, чим займаються та що досліджують, які тварини та рослини є на крижаному континенті тощо. До події долучиться український полярник-рекордсмен, геофізик Юрій Отруба – він уже 7 разів зимував на українській антарктичній станції “Академік Вернадський”, а в останніх двох своїх експедиціях був очільником.

Чекаємо жителів та гостей Запоріжжя на відкритті виставки. Експозиція триватиме до 26 жовтня 2023 року.

Довідково: Уже понад 27 років Україна належить до “елітного клубу” антарктичних країн та проводить самостійні дослідження на крижаному континенті. Ми маємо власну цілорічну станцію – “Академік Вернадський”, а віднедавна ще й криголам “Ноосфера”, що став флагманом українського наукового флоту.

Антарктична фотовиставка – це спільний проєкт МОН та НАНЦ, початково створений 2019 року. Раніше експозиція вже була представлена у Верховній Раді України, Міжнародному аеропорті “Бориспіль”, штаб-квартирі Європейської комісії у Брюсселі та на багатьох інших майданчиках. Після початку повномасштабного вторгнення виставку було оновлено, і в Запоріжжі відбудеться одна з перших її презентацій в новому форматі.

Читайте також: